DaTe Goes Outside

lördag 05 dec 2020 11:00

CANCELLED crying

Även om själva evenemanget inte kommer att ordnas, lämnar vi upp informationen som en idé för alla som redan länge suttit hemma uttråkade och letar efter trygga, restriktionsenliga aktiviter!

I och med att vi inte kan ordna evenemang som vanligt i år (rip XY-sitzen) frågade DaTe sig själv om vad vi kan ordna istället. Som svar kom en annan fråga: Har du någonsin sett en DaTeit i skogen?

DaTe Goes Outside!

DaTeiter och Vänner, nu är det dags att lämna gaming-tronen för att se vad "utomhus" betyder samt upptäcka nya delar av Åboland!
DaTe ordnar en utflykt till Vaarniemi i St Karins nu på lördag 5.12. Vi tänkte gå en kort bit i skogen för att grilla korv och dricka glögg vid rastplatsen. Vaarniemi har även ett utkikstorn som man kan se hela Åbo från!
Så häng med på en kul och naturskön upplevelse!

Allmänt:
Vi skulle vara utomhus i flera timmar, varm klädsel och stadiga (+vattentåliga) skor rekommenderas. Man får ta med sig sittunderlag och egen mat och dricka, dessa är inte ett måste eftersom tfif så givmilt sponsorerar alkoholfri glögg och korv. Rastplatsen är utrustad med ett vindskydd och grillmöjligheter, det finns ett vedlider också men kan vara smart att ta med eget tändmaterial för säkerhets skull. Kom ihåg att vi är på en allmän plats i skogen; respektera naturen och medmänniskor genom att inte skräpa ner och använd sunt förnuft.

Samling och reseinformation:
Vi kommer samlas vid Rauvolantie parkeringsplats kl. 11, man ska ta sig till samlingsplatsen på eget bevåg antingen med bil eller buss (ex 221, 18 och 7 kommer nära).
Location för parkeringsplatsen:
Alternativt fråga Google Maps instruktioner till Rauvolantie och kör längs med Rauvolantie tills du ser parkeringsplatsen.
Hur komma med buss: bussresan planeras enklast med Fölis ruttplanerare. Som destination skriv Rauvolantie. Efter att hoppat av bussen gå mot Rauvolantie till parkeringsplatsen.

Mer läsning om Vaarniemi:
Blogpost om Vaarniemi-lore (på finska)
En till blogpost om Vaarniemi (på finska)