Albins Angels första inlägg 2023!

Skriven 18 januari 2023 13:49 av Emilia Håkans

Hej på er alla!

Det har gått över ett år sedan AA postat sin senaste blogg, så vi tyckte att det börjar bli dags att väcka bloggen från sin låååååååååååååånga vinterdvala!

Det nya året (2023) har kört igång och för med sig en del ändringar inom AA, där den största ändringen är bytet av matriarkerna! Matriarkerna från 2022, Hanna och Amanda, har gett vidare det stora ansvaret att ta hand om AA till ett härligt gäng nya matriarker, som alla råkar vara gulisar. Matriarkerna för 2023 är därmed (från vänster till höger på bilden): Emilia Håkans, Wilma Karv, Ida Wiberg och Frida Engblom!

                                           

Planeringen av årets evenemang och merch är i full gång! Årets merch kommer bestå av de väldigt populära AA Bucket Hatsen från ifjol. Nytt för i år då det gäller merchen är även en ny version av bucket hats, hoodie, stickers och ett AA exclusive halarmärke. Vad gäller årets AA evenemang så håller matriarkerna som bäst att planera ett get-to-know tillfälle där tanken är att man ska lära känna alla i AA bättre.

Om du som läser detta blogginlägg känner att AA:s verksamhet är något du vill understöda och sponsorera så skicka gärna till vår email: [email protected] . Skicka också till vår email om du känner för att ordna evenemang tillsammans med oss!

Nu kommer de nya matriarkerna presentera sig lite längre! Yayyyy…

 

 

 

  

                                

Ida Wiberg heter jag och jag är hemma från södern, AKA Hangö. Jag studerar datateknik första året, vilket betyder att jag största delen av dagen sitter framför datorn. Fritiden går åt till att spela olika datorspel eller till att spela innebandy. Andra intressen jag utövar på fritiden är fotografering, målning och matlagning. 

AA som förening jobbar för ett viktigt syfte, då jag börja på DaTe var vi typ 5 flickor bland alla gulisar, vilket kan kännas lite skrämmande. Blev matriark för att Amanda nominera mig, Frida, Emilia och Wilma till det och det känns bra att vara med för att försöka skapa en bättre gemenskap mellan flickorna i DaTe och Infå! 

Top 5 med mina nuvarande eller tidigare hobbyn:

 1. Klättring
 2. Innebandy
 3. Handboll
 4. Fotboll
 5. Grundkondition

Senaste privatmeddelande: “we need a raccoooooon, not a cat ;( “

 

                                 

Jag heter Emilia Håkans, hemma från Sundom, Vasa. Jag studerar nu mitt första år på Date. På fritiden brukar jag träna, umgås me folk jag tycker om eller knappra på datorn. All sorts friluftsliv har också en stor plats i mitt hjärta, speciellt vistelse på snötäckta bergstoppar <3.

Att bli Albins Angels matriark at some point va en självklarhet fö mej, sen att de blev redan nu klagar jag inte över. Att supporta flickor inom IT supportar jag och det är ju precis vad Albins Angels är till för. Jag tycker det ska bli jättekul att ta över matriark jobbet och jag ser mycket fram emot allt kul vi (förhoppningsvis) ska hitta på

Top 5 pickles:

 1. Prisma Vasas pickles i lösvikt
 2. Lidl Cornichons med chili
 3. Lidl Cornichons original
 4. Herkkumaa cocktailkurkku
 5. Pirkka cocktailkurkku

Senaste privatmeddelande: “bara en söt gubbe”

 

 

                                    

Wilma, studerar datateknik första året. Jag e från Korsholm, jag e dateit så ja har inget liv, men utöver de så e ja scout å tycker allmänt om ti va ute och sen ibland då ja har tid brukar jag handarbeta.

Why not AA??? Alla behöver ett ställe me likasinnade människor och flera vänner, mina kaverin blev matriarker å jag vila å joina + de finns mång saker som ja vill göra/testa på å som matriark har jag möjlighet att ordna evenemang/utflykter/andra tillställningar så att andra också får testa på om de vill :)

Top 5 scout saker:

 1. J-P Peltonen M95
 2. Fiskars x10
 3. Ylle shorts
 4. Titanium spork
 5. Lägereld

Senaste privatmeddelande: “Jo ja e no påväg bara inget kommer ivägen”

 

 

                               

Jag heter Frida Engblom, studerar datateknik på andra året och kommer från Sundom, Vasa. På fritiden tycker jag om att spela datorspel eller lurka runt på internet (för där kan man hitta vad som helst), samt gå i fin natur och utforska nya platser. Min dröm är att bo på ett berg i Kanada.

Jag valde att bli matriark för Albins Angels eftersom jag vill vara med och skapa gemenskap bland oss IT girls. Att få ha en egen officiell flickklubb är något jag inte fått vara med om förr, och det verkar jättemysigt. Så jag hoppas vi får ett roligt år tillsammans med mycket påhitt och skoj!

Top 5 rats:

 1. Horizontally Spinning Rat
 2. Ikea Rat
 3. Remy
 4. Eating Rat
 5. Pizza Rat

Senaste privatmeddelande: “å vafö tar den bara 20 min”

 

Tack för oss för denna gång och vi hoppas alla har en trevlig fortsättning på året!